2013. július 18., csütörtök

Lelki kérdések

Megvan az időpontja az úti beszámolónak. Jelezd a facebookon, ha jössz: https://www.facebook.com/events/707158835983987/
2013.08.10. 18.30 Rejtett kincs


2013. 07.18. Puri









 
Mesélek kicsit Puriról. Van más mesélnivalóm is, de azt majd később. Egy kis picúr templomocska van itt nagyon édes a hangulata. Puri Maharaj Maharaj közel 80 éves. Reggelente ő fűzi a virágfüzért Nitai Chaitanyanak. Nagyon bírom, ahogyan énekel, mert rendkívül lelkes, de a ritmust ne hallja, mert rossz a füle. Sebaj, igazodunk hozzá. Bhipin Prabhu a kedvencem, mindig bohóckodik, és sosem lép át semmilyen határt, amit soknak érezhetnél. Minden itt töltött perc egy kincs. Sajnos most elég sokat távol kell lennem.
Tegnap egy főiskolán voltunk és ott tartottunk előadást a lélek kérdéseiről. Santa Maharaj és Muni Maharaj is nagyon felkészültek voltak. Ők erre vannak szakosodva, hogy egyetemistáknak tartanak előadást. Nagyon izgalmas volt hallani, ahogy az igazgatóval beszélt előtte. Az igazgató elmondta, hogy ő abban hisz, hogy mindenkinek meg kell találnia, hogy ki ő valójában, és mit keres itt ebben a testben. Fantasztikus, hogy egy iskolaigazgató ilyenekkel tisztában van. Az előadás kivetítéssel ment és teljesen tudományos alapon közelítette meg, hogy miért érdemes a lélekkel is foglalkozni, nemcsak az anyaggal. Mi haszna az életünknek, ha nem tudjuk hogyan kell használni. Ezt is meg kell tanulni valahol, ehhez is kell tanár, egy guru. Ha egy majomnak adsz egy számítógépet, nem sokra megy vele. Ezek Santa Maharaj szavai. Mellesleg ő ott tanult azon a fősulin.  Többen beszéltek Maharajon kívül is. Vishakha, meg Kanailala Prabhu is, meg Muni Maharaj és a végén jött  a meglepetés, mikor engem is bekonferáltak. Santa Maharaj odasúgta, hogy csak mondjak néhány szót a mahamantráról. Volt egy percem kitalálni, hogy én Magyarországról mit tudok mondani a mahamantráról. Maharajnak tetszett a pár mondatos beszédem, meg a hallgatósságnak is.

Mai nap Pilatessel, tánccal, és masszázzsal telt. Este meg ismét elmentünk Parikrámra. Ma ment vissza Jagannath Baladev és Subbhadra a Jagannath templomba. Holnap kint leszenk, így megyünk darshanra. 

Pár nap és megyek vissza Magyarországra. Nem vagyok feldobva túlságosan, de el tudom fogadni.

1 megjegyzés:

  1. De jó hogy csinálod ezt a blogot! Írjál és lelkesíts másokat, töltődj fel és hozd el Jaganáth Puri kincseit! A hangulat átjön, nekem legalább is nagyon! Itt is ilyen iskolaigazgatókra lenne szükség! :-)

    VálaszTörlés