2009. június 2., kedd

Mert itt erzem, hogy...



Puri nagyon kedves nekem. Ez a kis pici templom, ahol Nitaj es Csaitanja nez az oltarrol. Estenkent ott ulunk a bhaktakkal, es felvaltva enekelunk (badzsnazunk). Hol egyikunk, hol masikunk enekli elo az epp sorra kovetkezo badzsant. Bhipin Prabhu mridangazik (dobol), mi tobbiek karatalozunk (kis cintanyer). Puri maharaj neha kilep a ritmusbol, mert a hallasa mar nem a regi, de mi szo nelkul kovetjuk.
Azt hiszem ez a nap fenypontja!
Azutan kovetkezik a lecke!
Bhipin Prabhu ilyenkor egy laza kezmozdulattal, mintha egy legyet hessintene el, elkuld, hogy pihenjek egy fel orat a vacsoraig. Mivel a lecke bengaliul van, ugysem ertenem! Regen vegighallgattam azt is minden este, de most nem banom, hogy kicsit magam lehetek. Ilyenkor felulok az emeleti teraszra, ahonnan a tenger felol erkezo szellot elvezve hallgatom Puri maharajot, ahogyan szonoki modon olvassa a Chaitanya Charitamritat. Amiota maharaj lett, idos kora ellenere (70) energikusabbnak tunik. Latszik, hogy nagyon boldog a szolgalataban, nem is betegeskedik. Annak idejen mindig en hoztam el a gyogyszereit az orvostol, mert egesz napon at nem birt talpon lenni. Most meg mindig szorgoskodik, sose latni, csak feladat kozben.
Mostani utam legfobb tanulsaga pont a feladat, es a napi rendszeres program megtarto erejenek fontossaga.
Bhipin Prabhu egyebkent azert kuld el, mert tudja, hogy kenyelmesebb nekem odafonn. O nagyon jokedelyu, sokat hulyeskedik. Ramanak hiv, es ha ezt meghallom, mar tudom, hogy valami bohockodas kovetkezik. A multkor eloadta, hogy o tanctanar. Be is mutatott nehany tancmozdulatot, majd lotuszulesbe pakolta magat. Visszafele mar nehezebb volt, ugy osszecsomozta a labait. :)
Azt is megigerte, hogy elintezi, hogy legyen egy autom, es akkor nem kell biciklivel jarnom. Abban maradtunk, hogy piros lesz, es Bhipin Biharinak fogom hivni. :)

Nagyon szeretek itt elni!
Azt hiszem tudnek itt elni nemi modositassal. :)
Mert itt erzem, hogy elni jo!
Mert itt erzem, hogy fontos vagyok! :) :) :)

1 megjegyzés:

  1. drága virág!

    most egy darabig nem tudtalak olvasni, de most végre bepótolóm, és olyan jó!

    itthon is fontos vagy!!

    csókol,
    rita

    VálaszTörlés