2009. június 13., szombat

Gurudev kozeleben


Mar egy napja Kalkuttaban vagyok. Az ido remek. Mondhatni iszonyu meleg van itt a nagyvarosban.
Megint megerkeztem egy masik vilagba. Itt rengeteg nyugati bhakta van. Mind nagyon kedvesek. A templomnak egeszen mas hangulata van itt mint Puriban. Itt minden Gurudev korul forog. Bar sajnos mar nincs reggelente darshan, mint regen. Neha lehet csak bemenni hozza. Illetve ha valaki megerkezik, vagy eppen hazaindul. Gurudev nagyon kedvs volt. Mindig nagyon orul a latogatoknak. Bar nem talalkozunk naponta, megis erezni a jelenletet, es hirtelen minden mas feledesbe merul.
Mahananda Prabhu tartott nekunk lecket reggel, a Chaitanya Charitamritabol, most angolul nem bengaliul. Kicsit felkeszit mindenkit a Ratha Yatrara. Hamarosan mindannyian megyunk Puriba, nyugatiak korulbelul 30-an, es meg szaz bengali tanitvany. 2006-ban is voltam Ratha Yatran. A vasutallomasrol majdnem visszafordultam olyan tomegiszonyom lett. Pedig ott meg nem is volt tomeg. Ket Prabhu fogott le, hogy nem pattanjak taxiba es forduljak vissza. Lehet, hogy tul sok remtortenetet meseltek a nagy tomegrol. Mostmar tudom, hogy van alapja, de mivel mar voltam egyszer, igy nem aggodom. Annak idejen is azzal nyugtattak, hogy Jagannath Ratha Yatran meghalni nagyon aldasos. :)
Holnap erkezik Kriszti, Marti, es Tapas Prabhu (Tamas). Mar varom oket. Szerencsere meg is gyogyultam, a homeopata orvosok csodakra kepesek, es persze egy kis bojt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése