2009. június 19., péntek

Vissza Gurudevhez!

Visszajottunk a kalkuttai templomba Gurudevhez. Ahogy beertunk a varosba rogton felismertem sajatos szagarol. Olyan edeskes nagyvarosi indiai meleg szag ez. Egesz mas mint Navadwip, a csondes bekes, auto nelkuli kis faluban, csak a riksak dudait lehet hallani, ami olyan mint valami gyerekjatek hangja, es kozben az utca elo hangjai, ahogy az emberek kialtoznak egymasnak, igy segitve a zsufolt forgalom elorehaladasat.

Gurudev most nincs jol. Nagyon meleg volt az elmult napokban, valoszinu megviselte. Tegnap Navadwipban 45, itt 42 fok volt, ma csak 39, de igy is omlok a viz rolunk.
Egyebkent ismet ekadasi (gabonabojt) van. Ekadasirol hallhattunk lecket is, e szerint ilyenkor tartozkodunk nemcsak a gabonatol, de mindenfele izletes eteltol is, es probalunk elmellyedni a lelki folyamatban. Itt Kalkuttaban hetfele gyumolcsot szolgaltak fel: papaja, guava, Jack fruit, datolya, egy ismeretlen feher husu, es... ?? (nem emlekszem a tobbire). Tejtermeket, es krumplit, zold papaja szabdzsit is kaptunk.

Most csendes piheno van, majd jon az esti Arati (szertartas), es a varva vart bajan (enekles).
Meg ket napig vagyunk itt, majd vasarnap este irany Puri!

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Végre írtál magatokról!
    Hiányoltuk,hogy nem jelentkezetél!

    VálaszTörlés