2009. május 21., csütörtök

Tanctanarom, Guru Bijay Kumar Senapati

Az Odissziben harom nagy gurut emlithetunk meg. Kozuluk a legidosebb Pankaj Charan Das volt. A kovetkezo generacioban Dev Prasad Das es Kelucharan Mohaparta emelkedik ki. Kelucharan vonala, ami leginkabb elterjedt a nyugati vilagban. Hogy miert nem tudom.
Mesterem Bijay Kumar Senapati Pankaj Charan Dastol, es Dev Prasad Dastol is tanult. Tehat az a vonal, amit en tanulok elter a magyarorszagi odissziseketol, mert ok altalaban Kelucharan tanitvanyaitol szereztek a tudast.

Nagyon szerencsesnek erzem magam, hogy egy ilyen embertol tanulhatok. Fiatalabb koraban sokfele tanitott, Delhiben, Kalkuttaban, Bombayben, Bhubaneswarban, Kathakban. Vannak ma is visszajaro tanitvanyai Ausztraliaban, Oroszorszagban, Amerikaban es en Magyarorszagon. Kifogyhatatlan lelkesedessel tanit engem, es nagyon orul, hogy vannak tanitvanyaim. Most erre is kapok kepzest. :)
Egyebkent jol haladunk, es viszonylag jol birom a tempot. A talpamrol sem jott le a bor, mint legutobb. Azert nem kell ringatni estenkent, rendesen elfaradok. Negy ventillator megy a tancteremben, es meg igy is csavarni lehet a ruhambol a vizet utana.

Hazafele menet azutan iszok egy jol megerdemelt hideg uditot a tengerparton. :)
Ma meg csobbantam is egyett a tengerben. :) :) :)

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szerencsésnek érzem magam én is, hogy véletlenek és félreértések folytán idekeveredtem és ezt a stílust tanulhatom! És azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, teljesen elégedett vagyok az oktatómmal is! :)

    Nem lehetne, hogy gyakrabban írj? Olyan szívesen olvasom...na jó csak pofátlankodom, de tényleg szívesen olvasom! :)

    VálaszTörlés
  2. Mar ugy erted, hogy 24 oranal gyakrabban?

    VálaszTörlés