2009. május 16., szombat

Odisszi, Odisszi ...

Tul vagyok az elso heten. Osszesen 4 hetet tudok itt tanccal foglalkozni a mostani utamon, igy maradt meg harom. Mivel ilyen rovid ideig vagyok, ezert szombaton is van tancoram. A tanctanarom nagyon lelkes. Szereti ahogyan tancolok, es nagyon elegedett velem tudom, bar ezt erosen titkolja. Mar atismeteltunk mindent, es megbeszeltuk, hogy mit hogyan tanitsak. O is a tanc bolondja. :) Soha nem sajnalja az idot a tancra. Bar o is elfarad a heten, mert most kb. 68 eves, es az egeszsege nem a regi. Amikor belelkesedik, akkor elfelejti az idot. Mar tobbszor en kerdeztem ra, hogy nem jart-e le az orank. O diktalja a tempot, meg egyelore nem gyakorlunk zenere. Azt gondolna az ember, hogy igy lassabbak a mozdulatok, de epp elllenkezoleg. Nem tudom miert. Szerintem a tanc iranti veget nem ero lelkes izgalomhajtja. En ki sem birnam mondani azokat a talakat (ritmusokat) olyan gyorsan. :) Nagyon szerencses vagyok, hogy ilyen tanarom van, aki ennyire szeret tanitani, es fontos neki, hogy az Odisszi terjedjen a vilagon.
A mai orank utan kicsit enekeltunk is Tusharaval. O egy harmoniumos fiu itt atanciskolaban.

Ami azt illeti igencsak elfaradtam igy az elso heten, mint egy 5 napos 40 fokos tanctabor utan. Es meg van par het. Nem is birtam tekerni, igy most autoriksaval jottem netezni.
A halado csoportom otthon kozben lelkesen gyakorol. Remelem :) Irhatnatok, hogy milyen volt az elso ora, amiota itt vagyok. (Itt alul jobbra a megjegyzesben.)

3 megjegyzés:

  1. sziasztok!

    pénteki óráról: én nem voltam sajnos, tegnap volt a diplomakiállítás rendezés, és addig addig ment a 10 festő között a kiszorítósdi, míg beesteledett, s akkor végre muszáj volt döntenünk, mert zárták a sulit...jó helyre kerültem, a rendező segített.....bocsánat mindenkitől! milyen volt?

    olyan jó olvasni, hogy virág, te is elfáradsz a "tánctáborban", akasztják a hóhért! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Virág!

    Az óra szuper volt, izomlázzam lett mára, mert a balett azért kicsit másfajta mozdulatokat is kíván, mint az idiai tánc, de lehet azért is mert már rég voltam, ill. keveset órán.
    Nekem minden új volt, uh néha nehezen tudtam követni, de nagyon tetszett ahogy Péter tartja az órát (sokszor tempósabban, dinamikusabban és nem enged lustálkodni, ami néha nagyon jó).
    Tényleg megjött a kedvem a modernebb tánchoz is.

    A gyakorlás is egész jó volt csak nem tudtuk elindítani a DVD lejátszón a CD-t, így laptopról hallgattuk... már amennyire hallatszott... szóval voltak kezdeti nehézségek ;). Szerencse, hogy nem volt csörgőnk, mert így legalább hallottuk a zenét. Nagyon hiányzott az útmutatásod, meg a táncod ;), így egymásnak nehéz volt elmagyarázni, megmutatni a lépéseket.

    Röviden ennyit, várom a következő órát, ami remélhetőleg jővő héten pénteken lesz :).

    Puszi,
    Edith

    VálaszTörlés
  3. télleg jövő hét pénteken lesz a köv. óra?

    VálaszTörlés