2009. május 26., kedd

Csak tanc es semmi mas


Meg mindig kitartoan jarok az Odisszi orakra. Altalaban nagyon elfardok, mert a mostani gyakorlas foleg az edzesrol, a lepesek, koreografiak, motivumok tisztogatasarol szol. Persze tanulunk is, de csak miutan vegiggyurtem a napi edzes adagot. Vasarnaponkent pihenhetek. Hat kell is, mert addigra mar nagyon kesz vagyok. Foleg, hogy most ujra visszaallt a "kellemes" meleg idojaras.
A tancterem egyebkent picike. Nem nagyobb, mint amiben otthon tanitok a Vaci utcan. Kozepen meg mindig ott van ket hosszu repedes, az amugy beton padlon. Korben mindenfele kepek a falon a Dzsagannath templomrol, Szaraszvatirol, Ganesharol, es van egy Dzsagannath, Baladev, Subhadra murti is. Mesterem mindig egy szekre ul, mogotte egy tabla tele orija betuvel. Fent zugnak a ventillatorok, es egyebkent nincs tul vilagos, a lampa fenye dominans. A sarokban egy hordo ivovizzel, a tanc kozben megszomjazoknak, a tetejen egy pohar ebbol ontik a szajukba a vizet, igy nem erintik, csak a kezukkel.
Ma elmondta a tanarom, hogyan kell a tancteremben viselkedni. Persze a kis szertartasokat eddig is betartottam. Most inkabb arrol tanitott, hogyan gondolkodjon egy tancos, mi legyen az elmejeben. Termeszetesen mikor megkezdodik az ora, csak a tanccal foglalkozok, csak azon tartom az elmemet. Minden mast hagyok menni az utjara. A dologok jonnek, es mennek az elmeben, de en csak a tancra fokuszaok. Krisna es Radharani kapcsolatahoz hasonlitotta ezt. Krisna mindig jatszik a fuvolajan, Radharai elmeje pedig nem szunik meg ot figyelni. Meg akkor sem, ha Krisna eltunik a szeme elol.
Tancora kozben megerkezett a tanctanarom egyik lanya es az unokaja. Minden lanya szinten tanctanar. Nagyon kedves volt, es meghivott a hazukba, ami egy messzebbi varosban van. Szoval meg meglatom, hogy ezt a meghivast elfogadom-e. De hamarosan vendeg leszek a tanctanarom hazaban, ahol ott lesz az egesz csalad. Jo lehet egy ilyen nagy tancos csalad. Mar varom. :)
A lanya jol kikerdezett, hogy mit eszek es mit nem. Ok nem esznek hust, es en sem. Meg azt is megkerdezte, hogy hagymat eszek-e. Hat ehhez nem vagyok hozzaszokva otthon.
Kis kozbevetes utan tovabb izzasztott a tanarom, adig mig a "body guard" meg nem erkezett. A tanarom egy viccelodos ember, igy hivja a riksas emberet. Mar harom eve is o hozta es vitte tancmesteremet az orara. Sietnie kell, mert meg van mas dolga is, es delutani, esti oraja is ma. Szoval ahhoz kepest, hogy kimelnie kell magat, elegge rohan mindenhova.

3 megjegyzés:

  1. Na most küldte el Ravindra a Blogod címét, én meg jól végig olvastam. Jó hogy írod, abba ne hagyd. Jókatat nevettem, ügyes a stílusod, nyílt és őszinte...
    Jó lenne néhány fénykép is :)

    És most írok egy jó kis ajánlót a VegaFOOD blogba erről a blogról :)

    Hare Krisna
    szd: Kisora dasa

    ui: És az ott Puriban nem holmi tenger, hanem maga az INDIAI ÓCEÁN személyesen. ;D

    VálaszTörlés
  2. Koszi!

    A fenykepeket is elobb utobb csatolom, de az itt nem olyan egyszeru. Orulok, ha ket aramszunet kozt ezt megirom. VR

    VálaszTörlés
  3. Azért gyorsan sikerült mégis csak, mert most meg már minden tele van képekkel. :)

    VálaszTörlés