2009. május 28., csütörtök

A Bud(h)a templom


Mielott valaki azt hiszi, hogy egy buddhista templomban lakom, tudatom, hogy nem igy van. Meg mindig a Sri Chaitanya Saraswat Math vaisnava templomaban boldogitom az itteni bhaktakat. :)
A tortenet a kovetkezo: Tegnap a tanctanarom megint felvetette, hogy jo lenne, ha a tanitvanyaimat is tudna tanitani, es persze megnezi, es javitja, ahogyan tanitok. Eloszor arra gondoltam, meghivom a mostani tanctaborunkba, amibol ketto is lesz, vegulis miert ne? Most ugy all a dolog, hogy o szeretne Magyarorszgra jonni, meghozza harom honapra, de nem most. Ezen felul kiadta, hogy tanuljak meg orijaul, kapok is majd egy nyelvkonyvet hamarosan. Szoval gondoltam rendben. A minap lattam egy Budapest utikonyvet egy konyvesboltban a CT road-on (Chakra Tirtha road). Meg is vettem, es ma oda is adtam neki, amolyan kedvcsinalonak. Meseltem is kicsit Magyarorszagrol. Tegnap este megmutattam a szakacsnak, Biphin Prabhunak, akirol korabban mar irtam. A kis zsebkonyv boritojan a Budapest felirat alatt az Orszaghaz latszik. Biphin a kezebe vette, es azt mondta: "O, big temple!" Na erre en jot nevettem, majd elmagyaraztam, hogy ez nem tempom. :) . Eloszor kicsit meglepodott. Utana, a Budapest feliratra mutatva hozatette a poen kedveert "Buda temple". Itt Buddha nevet Budanak ejtik. A "h"-t nem hangsulyozzak ki, mint a magyar.
Micsoda szertartasok zajlanak ott? :)

Orommel jelentem, hogy tobbek buzditasara probalok kepket is feltenni. Neha elegge sok idobe telik, de igyekszem.

Nagyon orulok, hogy egyre tobb rendszeres olvaso gyulekezik jobb oldalon. Es koszonom a visszajelzeseket!

1 megjegyzés:

  1. Azért megy fel lassan a kép, mert nem butítod le a számítógépen, hanem egyből a fényképezőgépből rakod fel.
    Ha windows van a gépeden, akkor használd a paintot kicsinyítésre, vagy ha csak online, akkor a picnic.com oldalt. És akkor beállítod az átméretezésnél, hogy legyen 300px széles, és pikk pakk fel fogja tölteni. :)

    Gauranga

    VálaszTörlés