2012. június 25., hétfő

A legkedvesebb hely

2012.06.25. hetfo
A legkedvesebb hely szamomra Puri. Puri Dham India egyik legszentebb helye, ahova nem mindennapi lelkek szuletnek. Errol meselt nekunk tegnap Mangal Maharaj. A tegnapi napnagyon kulonleges volt. Laksihoz, a gazdagsag es szerencse istennojehez tartozo unnep volt. Altalaban Laksmi szolgalja Jagannathot, de most sajnos tavol van, amit Laksmi nehezen tur, igy ezen a napon Jagannath utan megy a Gundicha templom Epp ugy, ahogy mi nyugatiak, ugy Laksmi sem kap bebocsatast a Gundicha templomba. Probalja visszahivni Jagannathot, de o hajthatatlan. Laksmi tehetetlen.
Ezen a szerencses es rendkivul szeles napon csoportos tancoran vettem reszt a Gundicha kozeleben. Delutan pedig Anukrishnaval kimentunk a tengerpartra es setaltunk, beszelgettunk, vagy egy orat. Nagyon sok baratsagot kotottem mar itt es ez alkalommal mindegyik egyel mellyebb sikra kerult. Anukrishna nagyon elszant, minden idejet es energiajat a Math konyveinek kiadasara fordtja, es meg rengeteg apro projektet iranyit. Persze o azt mondja nem csinal semmit. Most is epp alszik ... hozzateszem vergre. Szoval a tengerpartontalaltunk egy kisse csondesebb szakaszt, ahol nyugodtan mantrazhattunk.
Az esti Arati kozben hirtelen otletbol Tirtha Maharaj elkuldott minket a Gundicha templomba, hogy tegyuk tiszteletunket ezen az unnepen. A harom szeker meg mindig ott parkol. Hihetetlen, de minden nap ugy alakul, hogy arra van dolgom. Harom kokuszdiot ajanlottunk fel. Ehhez segitsegul hivtunk egy pandat (igy hivjak azokat, akik Jaganathot szolgaljak), aki a harom szekeren egyet egyet osszetort egy hirtelen hatarozott mozdulattal, es ezzel megtortent afelajanlas. Mar visszuk is es szetosztjuk. A templomban minden nap van egy kis Jagannath praszadam. A tegnap esti kulonosen finom volt. Amit a bhaktak meghagytak, az ettuk mi ... dupla praszadam. Ez kell nekunk. :)
Este azutan a fuggofolyoson tovabb beszelgettunk, mire Mangal Maharaj is megerkezett es hihetetlen torteneteket meselt a szent Puri Dhamrol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése